Göztepe'mize uzun yıllar hizmet veren, efsane futbolcumuz Gürsel Aksel'i vefatının 38. yılında mezarı başında andık.

Koca Kaptanımız Gürsel Aksel'in mezarı başında yapılan anma törenine efsane takımımızın oyuncuları, Başkanvekilimiz Talat Papatya, Teknik Direktörümüz Okan Buruk, Müze Müdürümüz Adil Artuner, Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Yüksel Can, U21 takımı oyuncularımız ile antrenörlerimiz ve yöneticilerimiz katıldı.

Anma töreninde söz alan efsane oyuncumuz Nevzat Güzelırmak "Bugün burada hiçbirimiz kendi adımıza konuşmayız çünkü biz her zaman takım olarak ve Göztepe'ye yakışır şekilde hareket ettik, hiçbir zaman bencil düşünmedik. Bunu bize aşılayan da Gürsel Aksel'dir, kendisini özlemle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Başkanvekilimiz Talat Papatya ise üzücü fakat bir o kadar da gurur dolu bir gün yaşadıklarını belirterek "Burada Göztepe tarihinin efsane isimleri ile birlikte Koca Kaptan Gürsel Aksel'i anarken aynı zamanda Göztepe efsanesine de tanıklık etmekteyiz. Bize bu mirası bıraktığınız için Koca Kaptan'a ve sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Son olarak konuşan Teknik Direktörümüz Okan Buruk ise "Göztepe'nin efsane tarihine yakından tanıklık edildiği zaman ne kadar büyük bir camia olduğu daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor, bu büyüklüğe yakışır şekilde mücadele edeceğimizin sözünü veriyorum." ifadelerini kullandı.

Anma töreninin ardından eski günlerdeki gibi Kemeraltı'nda bulunan köftecilerine giden efsane takımımızın oyuncuları eski günleri yad etti. Oyuncularımız, Başkanvekilimiz Talat Papatya ve Teknik Direktörümüz Okan Buruk ile eski günler hakkında sohbet ederken, Koca Kaptan Gürsel Aksel'i de sık sık rahmetle andı.

Koca Kaptan Gürsel Aksel: 1978 yılında üzücü bir kaza neticesinde kaybettiğimiz koca kaptanımız Gürsel Aksel tam 17 yıl boyunca Göztepe'de görev yaptı. Efsane Göztepe takımının koca kaptanı olarak Türk futbol tarihinde Avrupa Kupalarında ilk çeyrek ve ilk yarı finali oynayan tamamı Türk futbolcularının başında sahaya çıktı. İki kez Türkiye Kupasını, bir kez Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan muhteşem kadronun başında da o vardı.