Teknik Direktörümüz Okan Buruk ve oyuncularımız Umut Nayir ile Murat Akın, Adnan Süvari Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Umut Nayir: Hocam ile Sürekli Diyalog Halindeyiz

Şanlıurfaspor maçında attığı goller ve Göztepe kariyeri hakkındaki görüşleri sorulan Umut Nayir takımın başarısı için çalıştığını söyleyerek "Öncelikle takımıma katkı sağladığım için çok mutluyum. Okan hocam ile sürekli diyalog halindeyiz bana her zaman yanımda olduğunu hissettiriyor, yedek kalmam konusunda hiçbir sorun yaşamadık. Tabii ki insan oynamak istiyor ama kaç dakika oynarsam oynayayım amacım takımıma katkı sağlamak. Zaman zaman Adis ile birlikte oynayabiliriz, zaman zaman o oynar, ben oynarım kişiler üstünden değerlendirme yapmanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Murat Akın: Şampiyon Olacağız

Uyum sürecini aştığını ifade eden Murat Akın "Öncelikle çok büyük bir camiaya geldiğimin ve hedefin şampiyonluk olduğunun farkındayım. Bundan önce yaşadığım şampiyonluklar geride kaldı artık önemli olan bu sezon. Eleştirilere tabii ki açığım. Ne kadar ligi bilsem de bir uyum sürecinden geçtim. Her geçen hafta daha iyi olduğumu hissediyorum. Ben veya diğer takım arkadaşlarım sahada kim oynarsa oynasın önemli olan Göztepe'nin sahadan 3 puanla ayrılması. Manisaspor maçı ile yeniden galibiyet serisine başlayacağımıza inanıyorum, ligin sonunda şampiyonluğa ulaşan ilk takım biz olacağız. Bu yolda taraftarımızın bize destek olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Okan Buruk: Çok Çalışıyoruz

Oyuncularımızın ardından konuşan Teknik Direktörümüz Okan Buruk  "Maç öncesinde Şanlıurfaspor'u iyi analiz ettik ve neler yapmamız gerektiğine çalıştık. Maça iyi başladık ama ileride doğru seçimler yapamadık. Hiç pozisyon vermediğimiz bir anda ise golü kalemizde gördük. Bu golden sonra rakibimiz biraz daha geriye çekildi biz biraz daha baskıya girdik. İkinci yarıda daha ofansif oynadık. Yine golü ararken 2. golü kalemizde gördük. Oyunu maçın son bölümünde çözebildik ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldık. Bu tarz bir geri dönüş ilk yarıda Altınordu maçında yaşamıştık ve bu bizim kendimize olan güvenimizi arttırmıştı. Maçtan önce Urfa'dan 1 puanla ayrılmak bizim için yeterli değildi fakat maçın ardından baktığımızda 1 puan bizim için güven aşılayan bir gelişme oldu.

İkinci yarıya seriyle başlamak istiyorduk fakat bunu başaramadık. Devre arasında 3 tane oyuncumuz ayrılmak istedi biz de oyuncularımızın isteğini kabul ettik. Bu oyuncuların yerine transferler yaptık. Yeni gelen oyuncularımızın bir adaptasyon süreci oldu. Örneğin Murat Akın Şanlıurfaspor maçıyla birlikte aştı bu sıkıntıyı. Bize karşı rakiplerimiz de çok farklı hazırlanıyor. Göztepe ismi rakiplere aşırı motivasyon sağlıyor. Çok zor bir ligin içindeyiz inşallah Manisaspor maçı ile başlayan bir seri yakalamak istiyoruz.

Ligin ilk yarısında da iniş çıkışlar yaşanmıştı fakat ilk yarıyı lider tamamladık. Şu anda baktığımız zaman yükselme hattının 1 puan gerisindeyiz, tabii ki biz en yukarıda olmak istiyoruz ama bazı şanssızlıklar yaşadık bazen de hatalar yaptık. Biz burada çalışmaktan, Göztepe ismiyle yanyana gelmekten büyük gurur duyuyoruz. Tesisteki her bir personelimize kadar hedefimiz için çok fazla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.