Üzülerek söylemeliyiz ki Türk futbolu dün akşam Bornova Stadı'nda kara günlerinden birini daha yaşamıştır. Dün akşam hem tribünde bulunanlar, hem de televizyonları başında maçı izleyen herkes bu facianın şahidi olmuşlardır.

Maçın 25. dakikasında rakip takım oyuncusu ceza sahası içerisinde bir kaleci misali topa uçup el ile müdahale etmiştir. Ardından maçın 38. dakikasında oyuncumuz Leo Schwechlen ceza sahasına girerken fiziki müdahaleye uğramış ve yere düşürülmüştür. Tüm bunlar maçın hakemi Abdulkadir Bitigen'in gözleri önünde olmuştur. Bahsi geçen iki pozisyonu görmezden gelen maçın hakemi 47. dakikada oyuncumuz Halil Akbunar’a sudan bir sebep uydurup sarı kart göstermiştir. Maç içerisinde oyunun sonucuna etki edecek onlarca pozisyonda hatalı kararlar vermiş ya da takdir haklarının tamamına yakını rakip takım lehine kullanılmıştır.

Ne yazık ki verilmeyen penaltılarla sebep olunan puan kayıpları, takımımızın değerli oyuncularına sudan sebeplerle gösterilen kartlarla bir sonraki hafta oynamalarının engellenmesi gibi konular aklımıza kötü soru işaretleri getirmektedir. Tüm bu yaşananlar bir hatalar zinciri midir? Yoksa çirkin bir planın parçası mıdır? Karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen'in yukarıda belirttiğimiz pozisyonları görmemesi mümkün değildir. O halde Bitigen'in maçı bu şekilde yönetmesinin sebebi nedir? 2017 yılında sadece 2 müsabaka yöneten ve 2 aya yakın süredir maç yönetmeyen Abdulkadir Bitigen, TFF 1. Lig için artık final niteliğinde maçların oynandığı şu günlerde oldukça kritik bir öneme sahip olan bu maça hangi amaç ve hedefle atanmıştır? Bunun acil bir şekilde araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması elzemdir.

Sezon boyunca ceza almadan takımını destekleyen taraftarımızı tahrik eden rakip takım oyuncusuna göz yuman bu art niyetli hakem yönetimi karşısında Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun nasıl bir yol izleyeceğini takip ediyor olacağız. Göztepe'mizin süregelen Süper Lig özlemini sona erdirmek için iddialı bir konumda mücadele eden kulübümüzün, Süper Lig'e çıkmak için yoğun rekabetin yaşandığı, kritik müsabakaların oynandığı haftalarda üst üste yaşamaya başladığı bu tip art niyetli hakem hatalarını hoşgörü ile karşılaması mümkün değildir.

Büyük fedakarlıklarla mücadelemize devam ettiğimiz Süper Lig yolunda haklarımız herkesin gözü önünde gaspedilmektedir. Centilmence mücadele ettiğimiz üst lige yükselme yolunda karşılaştığımız spor dışı engelleri ve ahbap çavuş ilişkileri ile yönetilen masa başı oyunlarını ne Türk futbolunun ne de İzmir'imizin kaldırması mümkün değildir. Bu nedenle başta ilgili federasyon olmak üzere tüm kurumları bu yangını söndürmeye davet ediyoruz.

Göztepe camiası olarak her seviyede ve ilgili her muhatapta konunun takipçisi olacağımızın başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere kamuoyu ve taraftarlarımız tarafından bilinmesini isteriz.

GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ