Teknik Direktörümüz Tamer Tuna, sona eren ilk etap çalışmalarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Hocamızın açıklamaları şu şekilde:

"3 Temmuz'da çalışmalara başladık. Mevcut kadromuzdaki oyuncularla bugün itibarı ile ilk aşamayı bitirmiş bulunmaktayız. Oldukça iyi geçen bir ilk aşamaydı, oyuncularımızın potansiyellerini görme adına verimli bir süreç geçirdik. Bu süreçte aramıza yeni katılan oyuncular da oldu. Onlarla birlikte bir pekişme sağlandı. Cumaya kadar izinliyiz cuma günü Avusturya'da ikinci etap çalışmalarına başlayacağız.

Hakan Barış iki kasığından da operasyon geçirmişti yaz döneminde. Sol adduktor kas bölgesinde yine tekrarlanan bir sorun oldu dolayısıyla yeniden bir tedavi sürecine başlandı. Emre Can'ın ise patellar tendonunda geçen yıldan kalan bir sakatlığı vardı ve iyileşme sürecindeydi. Oyuncumuz antrenmanlara katılıyordu ama yeniden bir tedavi sürecine ihtiyaç duydu. Bu iki oyuncumuz sakatlıkları sebebiyle kampa katılamayacaklar. 

Lige Fenerbahçe ile başlamak dezavantaj mı avantaj mı herkes bu soruları soruyor tabii ki. Benim adıma transferlerin ve takım oluşturma çalışmalarının devam ettiği ligin ilk 4 haftalık geçiş sürecinde kiminle karşılaştığımızın pek önemi yok. Tüm takımlar pekişme sürecinde olacaklar ama takım olarak bizim bu süreci de iyi geçireceğimizi ve iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.

Hem transferler hem de takımın oluşumu açısından bir süreç içerisindeyiz. Biz burada geçici süreçler üretmek için bulunmuyoruz, iyi oyunculardan oluşan kalıcı bir takım peşindeyiz. Takımı oluştururken lige ve oyun anlayışımıza uyum sağlayacak isimler üzerinde duruyoruz kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın. 

Ağustos ayındaki maçlarda taraftarımızdan ayrı kalacak olmak bizi oldukça üzüyor. Onların ruhlarını yanımızda hissedeceğiz ama ilk 2 iç saha maçında tribündeki yerlerini alamayacaklar. Umarım sezon içinde yeniden böyle bir ayrılık yaşamayız. Bizi en fazla harekete geçirebilecek faktörün onlar olduğunun farkındayız. Biz fiziksel olarak da zihinsel olarak da iyi çalışıyoruz, hazırlıklarımızın sonunda taraftarlarımızın takımlarını en iyi şekilde bulacaklarından şüpheleri olmasın."