Başkanımız Mehmet Sepil ve Teknik Direktörümüz Bayram Bektaş, Urla Adnan Süvari Tesisleri'mizde gerçeklesen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Mehmet Sepil: Bugünün amacı Bayram Hocamız ile sizleri bir araya getirip, tanıştırmak. Lig bittikten sonra iş seyahati için yurt dışına gitmiştim o yüzden basın toplantısı için hocamdan bugünü beklemesini rica ettim.

Geride kalan sezon ile başlayacak olursak, özellikle koşulları düşündüğünüz zaman beklentilerimizin üzerinde bir sezon geçirdik. Play-off'lar lig bittikten oldukça uzun bir süre sonra sona ermişti. Bütün takımlar transfer düşüncelerine başladıklarında bizim daha hangi ligte olacağımız belli değildi. Antalya'da gerçekleşen ve her canım sıkıldığında açıp izlediğim final maçının ardından Süper Lig'e yükseldik. Ligler arasındaki büyük fark sebebiyle kadroda önemli değişiklikler yaşadık. Bu koşulların ardından Süper Lig'de hedefimiz düşme tehlikesi yaşamadan ligi tamamlamaktı. Kısa süre içerisinde iyi bir takım planlaması yaptık ve sezon sonunda bunun neticesini aldık. Çok sorunsuz ve karakterli bir oyuncu topluluğu ile çalıştık. Bu başarının en büyük mimarlarından birisi Tamer Hoca ve onun ekibidir. 1 senelik kontratı sona erdi ve karşılıklı olarak kontratını yenilememe kararı aldık. Kendisine ve ekibine hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Kulüpte çalışan herkes başarıda pay sahibiydi. Esas bizi bu başarıya taşıyan ise camiamız, taraftarlarımızdır. Deplasman olsun iç saha maçları olsun çok büyük bir heyecanla takımını destekleyen, Türk futboluna örnek olacak bir taraftara sahibiz. Bu başarının bir numaralı mimarı olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.

2018-19 sezonunda işimiz daha da zor olacak. Süper Lig oldukça rekabetçi bir lig. Bizim gerçek başarıyı yakalayabilmemiz ve diğer kulüplerle daha rekabetçi hale gelebilmemiz için kendi stadımıza, kendi altyapımıza kavuşmamız gerekir. Bunlar olmadan yaptığımız şeyler sadece o senenin başarıları olarak hatırlanır. Biz eğer Göztepe kulübünü kendi ayakları üstünde yönetilecek bir konuma getirirsek o zaman gerçekten başarılı oluruz. Stadyum inşaatımız sorunsuz bir şekilde devam ediyor aynı şekilde altyapıya da büyük önem veriyor ve bu konuda da çalışmalar yapıyoruz. Analiz ekibi kurduk, kulübü bir bilgisayar ve teknoloji ağıyla örüyoruz. Kulüplerde teknik direktörler ayrıldığında kulüp bütün kimliğini kaybediyor, biz bunun önüne geçiyoruz. 

2019-20 sezonunda kendi stadımızda oynayacağız. Heyecanla o günü bekliyoruz. Bizim 2018-19 hedefimiz yine tehlike yaşamadan sezonu tamamlayıp kendi stadımızda oynayacağımız sezona geçiş yapmak.

Geçtiğimiz sezon hızlı bir değişime gittik ve çok sayıda transfer yapmak durumunda kaldık. Bu sene bunun çok daha altında transfer yapacağız. Bunu avantaj olarak görebiliriz. Geleceğe hazırlık olarak kendimizi gençleştireceğimiz ve oyuncu yetiştirmeye yönelik her türlü hamleyi başlatacağımız bir yıl olacak.

Bu anlattıklarım ile örtüşen düşünceler sebebiyle Bayram Bektaş hocamızla anlaştık. İleriye planlanabilen bir Göztepe'yi görmek istiyoruz. Bayram hocamızın kariyerine ve düşüncelerine baktığımızda kulüp olarak planladıklarımız ile aynı yolda gördük ve kendisi ile anlaştık. Hızlı bir şekilde uygulamaya geçtik çünkü transfer yapmamız gerekiyor ve gelecek seneyi çok hızlı bir şekilde planlamamız gerekiyor. Bayram Bektaş'ı daha uzun bir süredir takip ediyordum fakat kendisi ile görüşmelerimi Tamer Tuna ile yollarımızı ayırdığımız andan sonra gerçekleştirdim.

Bayram Bektaş ile yaptığımız ilk görüşmede kendisi "Göztepe'de çalışmak benim için çok değerlidir" dedi ve kısa süre içerisinde kendisi ile anlaştık. Bayram hocama ve ekibine Göztepe'ye hoş geldiniz diyorum.

Bayram Bektaş: Değerli Başkanıma düşünceleri için çok teşekkür ediyorum. Şu an burada olduğum için çok mutluyum. Başkanım Mehmet Sepil'den bu teklif geldiğinde, oturup projelerini dinlediğimde hiç düşünmeden teklifi kabul ettim. Göztepe camiası yakından tanıdığım bir camia. Takımla teknik ekip arasında koordinasyonu sağlayacak olan İlhan Şahin kardeşimin de burada olduğu için çok mutluyum. Kendisi bizlere yardımcı oluyor. En önemlisi takımına gönülden bağlı bir taraftara sahibiz, bu beni çok heyecanlandırıyor. İmzayı attığım andan bu yana Urla'dayım ve çalışmalara başladım. Bir an önce sahaya inmek istiyorum. Ekibimde Cem Bağcı, Kaan Karakaş, Kemal Kurak, Suat Arıcan isimleri yer alıyor. Pro Lisans sahibi bir antrenörümüz daha olacak kendisinin ismini de önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım. Yabancı dil bilen, belge sahibi, kendini geliştirmeye açık karakterli bir ekibe sahibim.

Göztepe'nin planlamış olduğu projelerin bir parçası olacağım için çok heyecanlıyım. Yeni sezonda oyun anlayışım dinamik bir yapı üzerine olacak. Tribünlerin keyif alacağı bir futbol sergileme amacındayız. Ben kendime güveniyorum, 7 yaşından beri futbolun içindeyim, altyapı eğitimimi Fransa'da aldım. Herkesin hayatta fırsatlar bulduğu anlar oluyor, biz de bu fırsatı Göztepe gibi köklü bir camiada bulduk. Düşündüklerimizi sahaya yansıttığımız zaman insanlar da bizim yanımızda olacaktır. Gerçekçi bir insanım. Maçı kazansam da kaybetsem de gerçekleri görmek isterim. Kazanırken de hata yapabilirsiniz bu galibiyet sizin hatalarınızı örtmemeli. Ben önce sahada ne yaptığıma bakarım, sahada kazanmak için doğruları yaptıysam kaybetsem bile bu kısa vadeli olur uzun vadede kazanan yine biz oluruz. Genç oyuncularımızdan da faydalanacağız, ileri yıllar için bir iskelet kurulmalı. Kulübü de düşünerek kalıcı bir kadro oluşturmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız başladı ve tüm hızıyla sürüyor. Göztepe'nin yapısına en uygun isimler ile anlaşmak istiyoruz. Scout ve analiz ekibimiz ile koordine bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.