Göztepe Futbol Okulları’nın yeni yapılanması ve organizasyonunun Göztepe Spor ve Eğitim Vakfı’na (GÖSEV) devir lansmanı Gürsel Aksel Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Lansman, Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil, Göztepe Spor Kulübü CEO’su Kerem Ertan, GÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Göztepe Futbol Okullarından Sorumlu GÖSEV Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İncekara ve Futbol Okulları şube yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Yapılan konuşmalarda Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil “Bu bizim çok uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir şeydi. Göztepe’yi yapılandırırken altyapısı, stadı, spor okulları bunların hepsini doğru bir şekilde konumlandırmak gerekiyor. Bundan iki yıl önce kurulan GÖSEV’in en büyük amaçlarından biri çocuklara ve gençlere dokunmak. Bu sebeple bir yıl önce yaptığımız görüşmelerde futbol okullarının vakfa devrolmasının ve vakfın bu işin hem koordinatörü hem de denetleyici olmasının Göztepe’nin menfaatine olacağını düşündük. Çok daha iyi, çok daha planlı bir Göztepe yaratmak istiyoruz. Yıllardır konuştuğumuz projeleri nihayet hayata geçiriyoruz. Hayırlı olsun.” dedi. 

Mehmet Sepil’den sonra söz alan Göztepe Spor Kulübü CEO’su Kerem Ertan ise “Futbol okulları son derece önemli bir faaliyet alanımız ama özellikle akademi tarafındaki sorunları çözerken futbol okullarını da gözardı etmememiz gerekiyor. Bu konuda GÖSEV’in vermiş olduğu bu destek çok kıymetli. Futbol okullarının daha profesyonel, daha disiplinli ve akademiye oyuncu üretecek şekilde yapılandırılması için bu adım atıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

GÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler yaptığı konuşmada “Vakfımız şu anda birbirinden değerli 60 Göztepeli iş insanıyla projelerini yönetiyor. Kulübümüzle yaptığımız iş birliği çerçevesinde çocukların ve gençlerin hayatlarına dokunabilmek bizim için çok değerli ve bizi en fazla mutlu eden şey bu. Sporla tanışan, sporla büyüyen gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak duruyor olması bizim için paha biçilemez. Vakıf olarak, kulübümüz nerede ihtiyaç duyuyorsa o noktada olmak konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu sebeple futbol okullarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili Fatih İncekara’nın yönetiminde bir komite oluşturduk. Biz vakıf olarak bu komitenin arkasındayız, her türlü desteği vereceğiz. Futbol okullarını Türkiye’nin en iyisi haline getireceğiz” dedi.

Son olarak söz alan Futbol Okullarından Sorumlu GÖSEV Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İncekara ise “Futbol okullarını gerçekten herkesin gıpta ile baktığı, Türkiye’nin en kaliteli, en doğru yönetilen modeli haline getirmek için yola çıktık. Bu konuda başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından 13 yıldır futbol okulları koordinatörlüğü görevinde bulunan İbrahim Ulukapı’ya vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi. 

Lansman Futbol Okulları Şube Yöneticileri ile yapılan teknik toplantıdan sonra sona erdi.