Göztepe Spor Kulübü Spor Akademisi Altyapı Tesisleri'nin lansman töreni Torbalı Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Gerçekleşen törende Başkanımız Mehmet Sepil, Efsane Kadromuzun oyuncuları, A Futbol Takımı oyuncularımız, altyapı oyuncularımız ve yöneticilerimizin yanısıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve çok sayıda taraftarımız yer aldı.

Törende konuşan Başkanımız Mehmet Sepil "Sevgili Göztepeliler, bugün Göztepe'nin en önemli günlerinden biri için buradayız. Ben göreve başlayalı 3,5 yıl oldu ve en başından beri hep şunu dedim biz eğer kalbimizdeki Göztepe'yi yaratacaksak yapmamız gereken bir stat iki ise tesis. Stadımızın temelini attık bugün de tesisimizin imzasını atacağız. Hem İzmir'in hem de Türkiye'nin övüneceği bir tesis olacak. Burayı sadece futbol okulu olarak değil akademi olarak planladık. Eğitim ile sporu birleştireceğiz. Türkiye'ye örnek olacak bir tesisimiz olacak. Torbalı Belediyesi'ne tekrardan çok çok teşekkür ediyorum, tesisimiz hayırlı olsun." dedi.

Törende konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise "Her konuda zirveyi hedefleyen Torbalı'mızın sporda da lider olmasının startını bugün burada veriyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle değerli kardeşim Mahmut Atilla Kaya'ya ve değerli başkanımız Mehmet Sepil'e bu proje için teşekkür ediyorum. Benden bir kız almak bir de yer almak çok zordur. Ama söz konusu Göztepe olunca, gençler olunca, spor olunca verdim gitti. Yapılacak tesis ülkemize hayırlar getirsin." dedi.

14 Haziran 1925 tarihinde kurulan Göztepe’miz günümüze kadar çok önemli başarılara imza atmış ve sayısız milli sporcu yetiştirmiştir. Türk sporuna 93 yıldır hizmet veren kulübümüz Torbalı Belediyesi’nin önemli desteği ile ülkemizin geleceği olan gençlerimizin daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri ve eğitim alabilmeleri adına büyük bir projeye imza atıyor. 

Hayata geçirilecek bu proje ile Türkiye’de örneğine az rastlanır bir altyapı merkezini Torbalı’da, şehrimize kazandırıyoruz! 

İçerisinde binlerce gencin eğitim göreceği, verimli bir şekilde vakit geçireceği UEFA standartlarına uygun tesislerimiz Göztepe Spor Kulübü’nün geleceği adına da atılmış en önemli adımlardan biri olacaktır. 

Torbalı Belediyesi'nin tahsis ettiği 103 dönüm arazi üzerinde kurulu, 3 adet nizami doğal çim saha, 3 adet nizami suni çim saha, 2 adet grassroots sahası olmak üzere toplam 8 futbol sahası, 2 adet teniskort, 2 adet basketbol voleybol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, amfi tiyatro, açık hava satrancı alanı, kafeteryalar, sosyal aktivite alanları, rekreasyon alanları, 1500 kişilik, grassroots öğrencileri için veli bekleme alanı ve sosyal tesisi.

Ayrıca 8.000 m2 kapalı alanda içerisinde 60 adet sporcu konaklama odası, 150 kişilik  idari bina, sporcularımız için gerekli kapalı fitness salonu, sosyal alanlar, yemekhane, etüt salonları, sauna, hamam, masaj odaları, fizyoterapi salonu, derslikler, soyunma odaları, dinlenme salonları bulunmaktadır.

Akademi ve teknik eğitim için 3.500 m2 kapalı alana içerisinde 12 derslik, uygulamalı eğitim derslikleri, laboratuvarlar, etüt salonları, kantin birimlerini barındıran bir bina ile toplamda tam kapsamlı kolej binası bulunacaktır.

Göztepe’nin geleceği Torbalı’da yükseliyor. 

??Göztepe Spor Akademisi Torbalı Tesisi Tanıtım Filmi??https://t.co/X02ztj37CX#Göztepe

— Göztepe Spor Kulübü (@Goztepe) 13 Kasım 2017