Avrupa'da yarı final oynayan ilk Türk takımı olan Göztepe Spor Kulübü 91 yıllık tarihi içerisindeki en önemli mücadelelerinden birisini daha 2017 yılında yaşamaktadır. Kulübümüz tüm birimleriyle bu kritik süreci hassasiyetle takip etmektedir. Gelişmelerin başarıyla ilerlemesi için özveriyle çalışmakta ve her platformdaki yapıcı eleştiriler tarafımızca dikkate alınmaktadır.

2015-2016 sezonunda elde edilen tecrübelerin sonucunda gereken dersler çıkartılmış ve bu yılın planlanması da bu doğrultuda yapılmıştır. Teknik Direktör tercihi, takım iskeleti, idari ve sportif yapılanma gibi pek çok konuda dikkatli adımlar atılmıştır. Arkadaşlık, dayanışma, terinin son damlasına kadar mücadele etme, isyan, yenilgiyi kabullenmeme, beraber sevinme beraber üzülme gibi sporun en önemli ve değerli duygularını içselleştiren futbol takımımızın oyuncu ve teknik ile idari kadrosunda kalıcı başarı için emek veren tüm arkadaşlarıma güvenim ve inancım tamdır. Kuvvetli iletişim ve işbirliği içerisinde kalıcı başarı için çalışmalarımıza devam edeceğiz...

Göztepe'miz, TFF 1. Lig 2016-2017 sezonunun 19. haftasında averaj farkıyla 2. sırada yer almakta ve şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak mücadelesini sürdürmektedir.

Bildiğiniz gibi 91 yıllık stadyum özlemimizi sona erdirmek adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Göztepe'ye yakışacak, günümüz klasik statlarından farklı bir mimariye ve işlevlere sahip olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi projemizin yeniden ihaleye çıkma aşamasında sona gelmiş durumdayız. Çok yakında stadyum ile ilgili gelişmeleri birlikte takip ediyor olacağız. 2018-2019 sezonunda bu stadın muhteşem atmosferini yaşamak için camiamız kadar biz de heyecanlanıyoruz.

Bu güzel gelişmelerin yanı sıra Avrupa'da bile örneklerine az rastlanır bir altyapı merkezi oluşturmak adına Menderes/Tekeli bölgesi ile ilgili çalışmalarımız da tüm hızıyla sürmektedir. Buraya kurulacak olan tesis sayesinde Göztepe’miz efsane yıllarda olduğu gibi kendi öz evlatlarını yetiştirecek ve geçmişte olduğu gibi Türk Sporuna başarılı sporcular kazandıracaktır.

İçeride ve dışarıda takımımızı yalnız bırakmayarak elde edilen başarıda büyük pay sahibi olan taraftarımız Türk spor kamuoyu tarafından gıpta ile izlenmektedir. Geleceğin Göztepe'sinin temellerinin atıldığı şu günlerde taraftarımızın her platformda yanımızda olması bizleri daha fazla motive etmektedir. Ancak birbirinden önemli, Göztepe tarihinde mihenk taşı olacak olan bu üç gelişmeye bu kadar yaklaşmışken Göztepe'ye zarar vermek adına yapılan yorumları gözardı etmek kabul edilemezdir.

Olumlu gidişat ve elde edilen başarılardan rahatsız bazı kesimler, daha önceden yaptıkları gibi eski alışkanlıklarını devam ettirerek, kişisel çıkarlarını Göztepe'miz menfaatlerinin üzerinde tutup "Göztepe" ismi ve markasını kullanarak, akıllarınca sahip oldukları sosyal medya hesapları üzerinden kulübümüzü dizayn etme hatta daha da ileri giderek çalışanlarını belirleme amacındadırlar. Bu dönemin sona erdiğini konunun muhatapları çok iyi anlamalıdırlar. Dedikodu üreten, önyargılı ve hadlerini aşan bir şekilde kulübümüzü, çalışanımızı ve camiamızı sosyal medya üzerinden karalamaya çalışan bu girişimlere asla müsaade etmeyeceğimin, bu kişilere karşı kulübümüzün menfaatlerini korumak adına her türlü hukuki girişimde bulunacağımın tüm camiamız ve kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.

Bu kötü niyetli oluşumların, geleceğin Göztepe'sinin oluşturulmaya başlandığı bu dönemde yukarıda bahsi geçen süreçleri olumsuz yönde etkileme çalışmalarına sağduyulu Göztepe taraftarlarının itibar etmeyeceğini biliyor ve gerekli cevabı vereceklerine inanıyorum.

Herkes emin olmalıdır ki; kulübümüz içerisinde ve camiamızda olan biten her konuyu yakınen takip etmekte ve bilgilendirilmekteyim... Başkanı olduğum ve büyük güven duyduğum her seviyedeki çalışanlarımız tüm birimleriyle Göztepe'mizin hak ettiği konuma ulaşması için özveri ile her konuda tam bir iletişim, koordinasyon, disiplin ve belirlenmiş kurallar içerisinde çalışmaktadır.

Büyük Göztepe taraftarının bugüne kadar verdiği desteği tüm süreçlere ve ligin son düdüğüne kadar devam ettireceğine dair olan inancım tamdır.

Mehmet Sepil
Göztepe Spor Kulübü Başkanı