Bilindiği üzere Gürsel Aksel Tesisleri'nde yapılacak olan stadımız, günün ve şehrin ihtiyaçlarına göre UEFA ve Futbol Federasyonu kriterlerine uygun olacak şekilde uzun çalışmalar sonucu tekrar dizayn edilmiştir. 

Bu proje hazırlanırken stadyumun yapılacağı arsa ile ilgili imar planı çalışmaları da dikkatle yapılmıştır. Yapılan çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak il müdürlüğüne gönderilmiş ve 24 Şubat 2017 tarihinde askı süreci başlamıştır. Askı sürecinin tamamlanmasına kısa bir süre kala, 24 Mart Cuma günü İzmir Şehir Plancıları Odası tarafından imar planına bir itiraz gelmiştir.

Bunun üzerine Pazartesi sabahı mimarlarımız İzmir Şehir Plancıları Odası ile temasa geçerek en kısa süre içinde bir randevu talep etmiş ve kendilerine stadyum projemizi doğru bir şekilde anlatmak istemişlerdir. İzmir Şehir Plancıları Odası ilk olarak Çarşamba günü saat 19:30'a randevu vermiş daha sonra ise bu randevuyu iptal etmişlerdir. Yaşanan bu gelişme üzerine randevuda göstermek üzere hazırladığımız Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi sunumumuzu tüm kamuoyu ile paylaşma gereği görmekteyiz.

Kamu yararı gözetilerek planlanan, 365 gün yaşayan, içerisinde 2 katlı otopark, halka açık spor alanları, müze, fitness merkezi, sosyal alanlar, çocuk eğlence merkezleri yer alacak ve İzmir'imize değer katacak olan stadyum projemizin tanıtım ve bilgilendirme sunumu öncelikle yarın gerçekleşecek toplantıda basın mensupları ile ardından resmi internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi İzmir'imize çok yakışacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.