Göztepe için bir ömür hizmet etmiş, yüksek ahlaki değerleri ve futbol anlayışı ile gönüllerde taht kurmuş ve soyadını kulübümüzden almış efsane isim Ahmet Fuat Göztepe'yi vefatının 25. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Ahmet Fuat Göztepe

İzmir futbolunun en önemli oyuncularından, Göztepe tarihinin ilk efsane ismi Ahmet Fuat Göztepe, takımına her şeyini veren ve karşılık olarak 1934 yılında soyadı kanunu çıkar çıkmaz da soyadını kulübünden alan bir futbolcudur.

Fuat Göztepe, futbolculuğun ilk yıllarında Altay’da oynarken bir maçta kendisinin yerine “Dominico” isimli yabancı bir futbolcunun oynamasını hazmedemediğinden dolayı Altay takımından ayrılır ve 1931 yılında Göztepe’ye gelir. 1931 yılından 1944 yılına kadar Göztepe’de oynar. Yunanistan’ın Enosis takımının 4-3 mağlup edildiği maçta 4 golü de atarak destan yazar. O dönemde senede sadece bir veya iki kez yapılan milli maçlarda, tam 5 kez Türkiye Milli Futbol Takımı formasını giyer ve 100’ün üzerinde gol atar. 1936 yılında Göztepe’nin Egespor’u 15-0 yendiği maçın 10 golünü Fuat Göztepe atar.

Pozitif futbol anlayışı, zeka dolu çalımları, topa hakimiyeti, sert voleleri ve temiz ahlakıyla kısa sürede gönüllerde taht kuran Fuat Göztepe 13 Nisan 1992'de vefat etmiştir.