Göztepe Spor Kulübü olarak, kulübümüzün ve camiamızın ihtiyacı olan stadyumun yapılması için, 20.035 seyirci kapasiteli, sağlıklı yaşam merkezi, sosyal mekanları, rekreasyon ve kültürel faaliyet alanları ile donatılmış, modern bir proje hazırlanmıştır. Çevre Şehircilik Bakanlığınca onaylanan imar planlarının askı sürecinde İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz gelmiştir. 

Göztepe Spor Kulübü olarak, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu ile bir toplantı talebinde bulunulmuş ve toplantı gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmelerde kulüp olarak hazırlamış olduğumuz projelerin, imar planlarında müsaade edilen yapı yoğunluğu ve yükseklik oranlarının daha altında kaldığı anlaşılmıştır. İmar planı kriterlerinin hazırlamış olduğumuz projelere göre revize edilmesi kararına varılmıştır. 

Göztepe Spor Kulübü olarak gerekli tadilatların yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'ne ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlamalar Daire Başkanlığı'na başvurular yapılmıştır. Uzlaşı kültürü, ortak akıl ve sağduyu ile yapılan başvuruların ilgili bakanlıklarca onaylanmasını beklediğimizi, bu sürecin devam eden stadyum inşaatımıza bir süre kaybı yaşatmayacağını tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ