Başkanımız Mehmet Sepil, FIFEX Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı ödül töreninde Finansal Fair Play ödülüne layık görüldü.

Başkanımız Mehmet Sepil'i temsilen ödül töreninde yer alan CEO'muz Özgür Gündoğan ödülü efsane futbolcumuz Nevzat Güzelırmak'tan alırken şu ifadeleri kullandı;

"Ödül için hem Başkanım Mehmet Sepil hem de Göztepe Spor Kulübü olarak teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu ödülü Nevzat Abi’nin elinden almak çok daha anlamlı oldu. 4,5 yıllık Mehmet Sepil yönetiminde Göztepe iki lig yükselme ve Süper Lig’de kendisine saygın bir yer bulma başarısını elde etti. Göztepe bütün bunları tamamen özkaynaklarıyla gerçekleştirdi ve finansal kurumlara borçlanmadı. Özellikle bugünlerde sıcak bir gündem olan Finansal Fair Play konusunu en çok önemseyen kulüplerden biri olmamız sebebiyle Başkanımızı ve Kulübümüzü bu ödüle layık görenlere çok teşekkür ederiz. Bu bağlamda, TBB ile TFF tarafından ortak yürütülen çalışmayı da çok önemsediğimizi ve desteklediğimizi de belirtmek isterim. Kulüplerin finansal açıdan disiplin içerisinde olmamaları borçsuz kulüpleri de etkiliyor, örneğin Avrupa’dan bir oyuncuyu transfer etmek istediğinizde ödeme sıkıntısını bilen oyuncular gelmek için çok daha yüksek maaşlar talep ediyorlar ve bu yüksek maaş ortamı borçlu-borçsuz her takımı etkiliyor. Ayrıca Türk futboluna yabancı yatırımcıların gelmesinin de önündeki en büyük engelin de finansal disiplinin sağlanamamasından kaynaklı haksız rekabet olduğu bir gerçek. Finansal yapılandırma sonucunda tüm takımların bu ödüle layık olması dileğiyle bu ödülü alıyorum, hepinize iyi akşamlar."