Chiliz ile iş birliğine giden Göztepe'miz, blokzinciri tabanlı taraftar etkileşimi ve ödül platformu Socios.com'da $GOZ Fan Token piyasaya sürecek.

Göztepe'miz, Socios.com platformunda Fan Token çıkaran dördüncü Türk ekibi olacak. FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, AC Milan, AS Roma, Atlético de Madrid ve AC Milan da Socios.com ile ortaklık kuran spor kulüpleri arasında yer alıyor.

$GOZ Fan Token’lar, kulübün taraftarlarıyla etkileşim kurma yeteneğini büyük ölçüde artıracak ve taraftarlar, her sezon birden fazla kulüp kararında oy kullanma hakkı, VIP ödülleri ve deneyimleri, özel kulüp ve sponsor promosyonları, oyunlar, yarışmalar ve 'süper taraftar’ özelliği dahil olmak üzere çok çeşitli avantajlara erişebilecek. 

Yardımcı token Chiliz $CHZ tarafından desteklenen Socios.com, dünyadaki en aktif finansal olmayan, tüketici odaklı ana akım blokzincir ürünlerinden biri ve bir yıldan biraz uzun bir süre içinde 500.000'den fazla kişi tarafından indirildi.

Fan Token’lar, 2020'de Socios.com kulüpleri ve ortaklarıyla paylaşılan 30 milyon Dolar’ın üzerinde gelir elde etti. Fan Token’lar ayrıca Binance ve önde gelen Türk borsası Paribu da dahil olmak üzere büyük küresel borsalarda listelendi ve günlük ortalama işlem hacimleri 50 milyon Dolar’a kadar ulaştı.  Fan Token’ların toplam piyasa değeri ise 200 milyon Dolar seviyesinde.
 
$GOZ Fan Token lansman tarihi, fiyatı, maksimum arz ve ilk oylamayla ilgili detaylar yakında açıklanacak.